Vážení rodiče a milí žáci,

JDEME DO TOHO! V úvodu moc děkuji všem, kteří se prostřednictvím hlasování v Anketách v ESB a hlavně v osobních zprávách vyjádřili k návrhům zajištění výuky s osobní přítomností žáků ve škole od 1. 6. 2020. Moc děkuji, vážím si naší partnerské spolupráce. Zleva i zprava, seshora a zezdola, s nadhledem i s obavami možného rizika nákazy Covid 19 – zahájíme vzdělávací aktivity od 3. 6. 2020 ve škole pro přihlášené žáky. Se zajištěním jejich ochrany zdraví při pobytu ve škole. A s tím „obyčejným“ selským rozumem – co je realizovatelné /smysluplné/ uchopitelné pro děti i pro náš tým. My všichni se na osobní přítomnost dětí ve škole prostě těšíme. Nabízíme Vám v ESB přesný návrh itineráře , jak budou probíhat vzdělávací aktivity – bloková výuka za přítomnosti jednotlivých vyučujících včetně zajištění samostatné přípravy dětí s podporou asistentů pedagoga i vyučujících ve škole od 3. 6. 2020. posílám i „Nástřel“ rozvrhu vzdělávacích aktivit pro jednotlivé třídy – je to doopravdy obyčejný „Nástřel“, po Vašem hlasování v Anketách dostane po 28. 5. 2020 konkrétní a pestrou barvu. Určitě to nebude „šálek kávy“ pro Vás pro všechny. To tak prostě je, nelze vyhovět všem a my to respektujeme. Studenti, kteří se nemohou/nebudou vzdělávacích aktivit účastnit, budou i nadále dostávat potřebné informace ke vzdělávání. Zvažovala jsem všechny možné aspekty (organizační, hygienické, reálné pro naši malou školičku), časy zahájení aktivit versus časy dojezdů autobusů dle IDOS/MHD. Včetně toho, že mnozí budete chtít své děti do/odvézt do školy před začátkem i koncem Vaší pracovní doby. Z distanční výuky je již většina dětí unavená/bez energie. Zvládly to ale skvěle. Nyní chtějí do školy, potřebují sociální kontakt a obyčejně si prostě popovídat jinak, než přes Zoom, email nebo jiné aplikace. A my to tak vnímáme také.

Vážení rodiče a milí žáci, v elektronickém systému Bakalář máte potřebné informace, přílohy k blokovým vzdělávacím aktivitám, přehledný harmonogram na měsíc červen. Anketa k Vašemu vyjádření – de facto nyní již k závaznému ne/přihlášení k osobní účasti ve škole od 3. 6. 2020 – bude otevřena od 22. 5. 2020 do 28. 5. 2020. Prosím, zhluboka se nadechněte, zvažte všechny alternativy. Máte čas. Máte možnost mě kontaktovat a případné nejasnosti/připomínek se mnou konzultovat (telefonicky, emailem, prostřednictvím ESB nebo po dohodě osobní účastí ve škole).

Není to jednoduché rozhodování v období neustálých změn pro nikoho z nás. Já už také nevím, kde a kdy už tu roušku nosit mám, musím, nemusím … ale prostě se snažím chovat ohleduplně ke všem ostatním a „obyčejným“ selským rozumem.

Máme ve škole bezvadný tým kolegů i dětí. Já si práce a podpory svých kolegů, kteří už chtějí učit ve škole, velice vážím. Dodali a dodávají mi energii, že se to prostě povede. Jak se i nyní potvrzuje – máme významné partery v roli Vás – rodičů. A to je to nejlepší, nejvýznamnější a nejpodstatnější. Proto jsem našla odvahu s podporou Vás všech , abychom od června začali v rámci možností a dodržení hygienických opatření vzdělávacích aktivit za osobní přítomnosti žáků ve škole v maximálním možném rozsahu.

P.S. Třeba to nebude zítra/pozítří atd, jinak…ale my i ty další alternativy prostě společně dáme.Toho už se vůbec nebojím.

Děkuji, hezké dny, stálý optimismus a pevné zdraví J.Turková