Od pátku 18. 9. 2020 čelí pedagogové i žáci všem úskalím spojeným s povinností nosit ve škole roušky. Někomu se mlží brýle, jinému se špatně dýchá. Důležité je umět si poradit. Proto jsme nepodlehli skepsi a využili umístění naší školy v prostorné zahradě.

Žáci tráví venku všechny přestávky a velkou část vyučovacích hodin. Zároveň se snažíme v maximální míře využívat projektu „Podpora polytechnického vzdělávání a gramotností v Ústeckém kraji“ ÚK IKAP A 2, ze kterého je žákům hrazena doprava na exkurze naplňující požadavky školního vzdělávacího programu. Již během září si žáci užili exkurzi do Kutné Hory, kde v knihtiskařské dílně rozvíjeli nejen čtenářskou gramotnost, ale při ovládání starých tiskařských strojů rozvíjeli i své praktické dovednosti v oblasti technického vzdělání.

21. září se čtyři třídy vydaly do srdce Krušných hor – Božího Daru, kde v rámci předmětů zeměpis, geografie, geologie, přírodopisu, biologie a terénní výuky prozkoumali místní rašeliniště a navštívili vlastivědné muzeum. V posledním zářijovém týdnu plánuje gymnázium další exkurzi „Poznej dvě země Krušnohoří – Cínovecké rašeliniště“. Tato lokalita je žákům již známá, jelikož zde škola v loňském roce realizovala týdenní pobyt, financovaný pro změnu z projektu Ústeckého kraje ÚK IKAP B2.

 

Eliška Takáčová